Vas motijo kontaktne leče? Rešitev je laserska korekcija dioptrije!

Kontaktne leče so pripomoček, ki, podobno kot očala, med uporabo pomaga pri izboljšanju oslabljenega vida. Leče so manj opazne kot očala, poleg tega pa so primernejše za športne aktivnosti, vendar imajo nekatere negativne lastnosti. Kontaktne leče je namreč potrebno redno menjati, kar pomeni dodatno obremenitev za vašo denarnico, poleg tega pa lahko dražijo vaše oči. Te težavo lahko odpravimo z lasersko operacijo oči, ki bo poskrbela, da boste svet ponovno videli v vsej njegovi lepoti – brez kakršnih koli pripomočkov.

Laserska operacija oči je v svetu uveljavljena že več kot tri desetletja. Zdravniki, ki delujejo na področju očesne kirurgije, so zato imeli dovolj časa, da ga izboljšajo do potankosti in s tem poskrbijo, da je možnost zapletov pri ali po operaciji kar najmanjše. Postopki, ki se za korekcijo vida izvajajo danes, so torej povsem varni, v kar 99 odstotkih primerov pa prinašajo želene rezultate.

kontaktne leče

Laserska korekcija dioptrije traja zgolj deset minut na oko, kar je precej manj, kot da bi morali celo življenje nositi kontaktne leče in prenašati neprijeten občutek draženja. Če trpite za kratkovidnostjo, daljnovidnostjo ali katerokoli izmed oblik astigmatizma (tako zdravniki imenujejo napake v vidu, ki nastanejo zaradi nepravilno ukrivljene leče v očesu in morate zaradi tega nositi očala ali kontaktne leče), je laserska operacija prava rešitev za vas. Postopek vam ne more popolnoma odvzeti vida, niti ga dodatno poslabšati, zato nimate česa izgubiti. V najslabšem primeru se lahko zgodi, da operacija težave ne bo odpravila v zadostni meri, zato bo potrebno neboleči postopek v prihodnosti še enkrat ponoviti. Večina očesnih kirurgov operacijo v drugo opravi brezplačno.

 Izpolnite spodnji obrazec za ponudbe različnih okulističnih centrov

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Vaše sporočilo

Please leave this field empty.

Ne dovolite, da bi vas strah oviral pred tem, da boste svoja očala ali kontaktne leče lahko za vedno odvrgli v koš za smeti. Laserska operacija oči namreč skorajda nima stranskih učinkov, pri petih odstotkih bolnikov, pri katerih se pojavijo, pa so le začasni in izredno blagi. Ti stranski učinki so med drugim lahko občutek, da imate v očesu tujek, srbenje oči in občutljivost na svetlobo.

Danes težave z očmi povzročajo tudi najrazličnejši ekrani, v katere ob delu ali v prostem času strmimo po cele dneve. Ti so, po mnenju nekaterih strokovnjakov, povezani z nastankom kratkovidnosti – če predolgo od blizu gledamo ekran, se bo oko težko osredotočilo na bolj oddaljene predmete ali ljudi. Če že nosite kontaktne leče ali očala, težav z vidom nič ne bo odpravilo uspešneje kot prav laserska korekcija, vendar pa lahko poskrbite, da vam kljub konstantnemu napenjanju oči vid ne bo opešal. Med delom na računalniku, gledanjem televizije ali branjem pogled usmerite v predmet, ki je od vas oddaljen vsaj pet metrov. Ta postopek izvajajte na vsakih 20 minut in pogled na oddaljenem predmetu zadržite vsaj 20 sekund. Med delom večkrat zavestno mežiknite, saj je dokazano, da med gledanjem v ekran ne mežikamo dovolj pogosto, kar povzroča izsušenost oči. Ko začutite, da vas oči pečejo, izvedite naslednjo vajo: na polovici navadnega svinčnika naredite piko, nato pa iztegnite roko, v kateri imate svinčnik, in se osredotočite nanjo. Svinčnik počasi približujte obrazu, vse dokler ga še lahko jasno vidite. Roko spet iztegnite in nekajkrat ponovite postopek, pri tem pa bodite ves čas osredotočeni na označeno piko. S tem morda ne boste odpravili potrebe po nošnji pripomočkov, kot so kontaktne leče, vendar boste upočasnili postopek slabšanja vašega vida.

Naj ponovimo: še tako zavzeto izvajanje vaj za izboljšanje vida vam žal ne more pomagati, ko je stanje že takšno, da za vsakdanjo uporabo potrebujete pripomočke, kot so očala ali kontaktne leče. Če je vaš vid tako oslabljen, najboljšo možnost za izboljšanje predstavlja laserska operacija, ki je skorajda brez stranskih učinkov, vid pa vam skoraj zagotovo povrne.

Kontaktne leče
Ocenite zgornjo objavo