Kaj je laserska operacija oči in kako poteka?

Si želite prenehati nositi kontaktne leče in očala? Potem je optimalna rešitev za vas laserska operacija oči.

Ta metoda operacije oči se uporablja že več kot 30 let,  zato je sam postopek že uveljavljen, zanesljiv in varen. Laserska operacija oči je pomagala že na milijone ljudem po svetu priti do odličnega vida. Sam postopek je neboleč in povsem varen, traja pa le 10 min na oko. Izvaja se v dveh korakih, kjer se s pomočjo natančne laserske tehnologije preoblikuje površina roženice. Laserska operacija oči ima več vrst metod, najpogosteje uporabljene pa so metode LASIK, PRK, Relex SMILE. Odvisno od vaše dioptrije vam očesni kirurg svetuje določeno metodo. Najbolj napredna tehnologija je iLASIK (IntraLase LASIK), pri katerem ni potrebna uporaba rezila ali mikrokeratoma v začetku posega (operacija je popolnoma laserska). laserska-operacija-oci

Z IntaLase laserjem se v prvem koraku oblikuje roženični pokrov, v nadaljnjem pa se s laserjem odstrani dioptrija. Ta poseg zagotavlja visoko zanesljivost (večjo od 99%). Laserska operacija oči se izvaja s pomočjo anestetičnih kapljic, ki rahlo omrtvičijo oko, da se ne čuti bolečin (po potrebi je možno dobiti tudi blago pomirjevalo). V prvem delu operacije se pripravi roženica v drugem pa se lasersko odstranjuje dioptrija. Ko se postopek zaključi očesni kirurg vrne roženični pokrov na svoje mesto. Po preteku 24 ur je začetno okrevanje zaključeno. Dobili boste tudi kapljice, ki bodo preprečevale vnetje oči. Priporočena je uporaba sončnih očal vsaj nekaj dni po operaciji in seveda čim manjša obremenitev oči (gledanje televizije, branje, naprezanje oči).

Izpolnite spodnji obrazec ter pridobite ponudbe za lasersko operacijo oči v trenutku.

Ime in priimek

E-mail

Telefonska številka

Vaše sporočilo

Please leave this field empty.

Varnost in stranski učinki

Laserska operacija oči je povsem varen in moderen postopek reševanja slabovidnosti. Nikakor se ne more zgoditi, da bi izgubili vid ali da bi prišlo do poslabšanja vida. Pride lahko do le začasnih težav, ki se pojavijo le pri 5% pacientov. Te težave (večina jih izgine po nekaj dneh) so lahko: manjše bolečine (praskanje, srbenje, občutek tujka v očeh), bleščanje (se pojavi ob večji svetlobi), meglica roženice (postopek zdravljenja kolagenskih fibril), fotofobija (svetlobna občutljivost/razdražljivost), premajhna korekcija dioptrije (neuspešna operacija, kjer ostane manjši del dioptrije na očeh), suhost očesa (odpravi se s kapljicami). Pri premajhni korekciji dioptrije se opravi dodatna laserska operacija oči, kjer oftalmolog ponovno popravi roženico. Večina očesnih centrov garantira uspešnost operacije v prvo, tako da če je potrebna ponovna vam ni potrebno ponovno plačati. Pri veliki večini ljudi (95%) pa ne pride do kakšnih težav in lahko že nekaj dni po posegu pridobijo normalen vid.

laserska operacija oči

Laserska operacija oči v Sloveniji

Pri nas so začeli z očesnimi operacijami že pred desetletji, drugod pa skoraj že pred pol stoletja. Laserska operacija oči je pomagala že več kot 40 milijonov pacientom po svetu. S takimi operacijami je med prvimi v Sloveniji začel Marjan Irman, priznani oftalmolog v Žalcu. Popularna destinacija med Slovenci, za operacijo oči, je tudi Hrvaška kjer so začeli delovati na tem področju 15 let kasneje. Laserska operacija oči je postala del tako imenovanega turizma v zdravstvu. V Sloveniji imajo zdravniki prepoved promoviranja oziroma oglaševanja, na Hrvaškem pa je to dovoljeno, zato imajo tudi kar agresivno kampanjo, ki privablja številne paciente iz Slovenije. Določene klinike imajo prav posebej zaposlene ljudi, ki se ukvarjajo z privabljanjem Slovenskih strank. Te očesne klinike si med seboj konkurirajo in zato ponujajo vse nižje cene z velikimi obljubami. Najete imajo agencije, ki ponujajo vikend pakete, kjer je ponujena laserska operacija oči po smešno nizki ceni (v ceno pa naj bi bile vštete tudi nočitev, prevoz in pol penzion). Slovenske klinike jim zaradi tega enostavno ne morejo konkurirati. Priznani Slovenski oftalmolog Franc Šalamun ima določene pomisleke glede oglaševanih cen in tehnologije. Pravi da je sama laserska operacija oči že lahko cenejša, če zraven niso všteti stroški pregledov, ki so potrebni pred in po operaciji. Glede najsodobnejše laserske tehnologije pa pravi, da še tako dober stroj ne more odtehtati dobrega zdravnika z znanjem in leti izkušenj.

Laserska operacija oči
4.7 (94.62%) 26 votes